Днес в София Тех парк бе открито осмото издание на 

...
Днес в София Тех парк бе открито осмото издание на 
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова откри Фестивала на науката

Днес в София Тех парк бе намерено осмото издание на  Фестивала на науката. Инициативата е на Британския съвет, а измежду главните уредници са Столичната община, Министерството на  образованието и науката  и Представителството на Европейски Съюз в България. Тази година фестивалът включва 110 събития, като  повече от половината са ориентирани към децата и учениците. За присъединяване в обособените събития са се записали над 2500 деца, а упованията на уредниците са щандовете с опити да бъдат посетени от 10 000 възпитаници.

 018-05-11-%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%83%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-2 “Младите учени демонстрират на децата, че науката може да бъде забавна, и се надявам от ден на ден деца да  обръщат внимание на науката и точните дисциплини. Нашият град има потребност от  добре готови и стимулирани експерти, в каквито  съм уверена, участниците във Фестивала на науката ще се превърнат”, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на фестивала.

Кметът напомни, че събитието е част от Културния календар на Столичната община и изрече признателност на Британския съвет за организацията на фестивала и за неговото израстване и одобряване през годините като влиятелен конгрес.

На откриването на Фестивала на науката присъстваха  ръководителят на комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева и зам.-кметът Тодор Чобанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР